Children of the Decree


Big Poster
Children of the Decree (Ro: Născuți la comandă - Decrețeii) is a 2005 documentary depicting the consequences of the Decree 770 authorized in communist Romania by Nicolae Ceaușescu in 1966 which made abortion illegal, excepting women over 40 or already having four children.

As contraceptive methods were also de facto illegal, the result was a lot of unwanted pregnancies and a huge baby boom, the birth rate doubling in the next year. Some women started using primitive methods trying to induce spontaneous abortions and a network of people that performed illegal abortions, usually without medical background, was developed, leading to complications and more than 10.000 deaths.

The documentary features interviews with people that lived in those years, including gynaecologists, stars as Delia Budeanu or Zina Dumitrescu, and also a woman that performed hundreds of illegal abortions.

2 Comments


Gravatar

Florin Dumitru February 17 at 21:50

Aici ar trebui să menționam felicitările primite de peste tot din lume pentru acest decret creștin. Da este adevărat că au murit femei care doreau să încalce legea intrând astfel în rândul infractorilor comuni ,că nu putem vorbi de infractori politici , dar au fost salvate sute de mii de vieții. Sunt foarte mulți copii care acum trăiesc datorită acelui decret și care culmea critică faptul ca trăiesc. Gândiți vă doar la faptul că după 89 când sa permis avortul populația României scade constant și curând neamul Nistru va fi minoritar în propria țară. Dumneavoastră are ați scris acest articol probabil că sunteți unul din acei decreței și aruncați cu noroi în cel care nu va lăsat sa muriți. Pe cine nu lași sa moară nu te lasă sa trăiești, se aplică perfect

Gravatar

Dan (xD) February 18 at 02:22

Din partea mea mi se pare mai important dreptul de a alege al femeilor. Dacă pentru o familie care avea deja doi copii singura modalitate de a nu face mai mulți (decât dorea) era pur și simplu să nu mai facă sex, mi se pare deja o zonă unde statul n-ar fi trebuit sa intervină.

Cât despre faptul că populația României scade, mie nu mi se pare așa o tragedie. Suntem oricum destui oameni pe Pământ. România o să fie OK și cu 12 - 15 milioane de locuitori, va crește vârsta de pensionare, dar se vor găsi soluții.

Your Comment

rating 8.0 / 10
category History
year 2005
duration 1 hr 8 mins
added January 6, 2018

Recently Added

The Not So Secret Life of the Manic Depressive: 10 Years On (Psychology, 7.4)
World War 1: American Legacy (History, 7.9)
Particle Fever (Science, 7.9)
A Brief History of Graphics (Technology, 7.9)
Stanley Kubrick: A Life in Pictures (Biography, 8.0)

Also in History

Medici: Godfathers of the Renaissance (2004, 8.3)
World War 1: American Legacy (2006, 7.9)
Blood and Oil: The Middle East in World War I (2006, 7.4)
The French Revolution (2005, 7.2)
  Follow xD for updates on Facebook
  Follow xD for updates on Twitter